Armut Çeşitleri

Armut Çeşitleri

JUNE BEAUTY: En erkenci armut çeşididir. Haziran ayı sonunda olgunlaşır. Meyvenin güneş gören tarafı pembe yanak yapar.

AKÇA: En erken olgunlaşan yerli çeşidimizdir. Meyvesi küçük, tatlı ve suludur. Temmuz ayı başında hasat edilir. Tozlayıcıları; Mustafabey, Williams, Passe Crassana’dır.

MUSTAFABEY: Meyvesi küçük, boyun kısmı Akça’dan uzun, kabuğu kalıncadır. Meyvenin güneş gören kısmı kırmızılaşır. Meyve eti az kumlu, beyaz, orta sulu, tatlı ve aromalıdır. Temmuz ortası hasat edilir. Tozlayıcıları; Akça, Passe Crassana, Du chesse,
d’Angouleme’dir.

COSCIA: Meyvesi orta iri, konik ve kalın kabukludur. Meyve eti beyaz, tatlı, sulu ve çok az kumludur. Temmuz sonunda toplanır. Ayva ile uyuşmaz. Tozlayıcıları; Williams, Ankara, Akça, Passe
Crassane’dir.

SANTA MARIA: Meyvesi iri-orta iri, boyun kısmı uzuncadır. Meyve eti beyaz, orta sulu, az tatlıdır. Temmuz sonu-Ağustos başı
hasat edilir. Uzun süre depolanabilir. Tozlayıcıları; B.P.Morettini, Williams, P.Crassane’dir.

WILLIAMS: Dünyada en fazla yetiştirilen çeşitlerden biridir. Sofralık, konservelik ve kurutmalık olarak kullanılabilir. Meyvesi orta-iri, iri, konik ve boyunludur. Ayva ile uyuşmaz. Ağustos ortalarında hasat edilir. Tozlayıcıları; Akça, Mustafabey, B.Bosc, Comice, P.Crassane’dir.

DOYENNE DU COMICE: Meyvesi iri-çok iri, kısa boyunlu ve çiçek çukuru çok derindir. Meyve eti kalitesi mükemmeldir. Ayva ile uyuşur. Eylül ortasında hasat edilir. Tozlayıcıları; Williams, Dr. Jules Guyot, B.Bosc, P.Crassane’dir.

PASSE CRASSANE: Meyvesi iri, yuvarlaktır. Meyve kabuğu paslı ve kalındır. Uzun süre saklamaya elverişlidir. Ayva ile uyuşur. Eylül sonu hasat edilir. Tozlayıcıları; Williams, Comice, Abbe Fetel’dir.

DEVECİ: Ağaçları orta kuvvette büyür. Meyvesi iri-çok iri, basık, alt kısmı geniş ve boyunsuzdur. Çiçek çukuru derindir. Meyve yüzeyi hafif girintili çıkıntılı olup kabuğu ince, zemin rengi sarı, passızdır.
Top