13 Aralik 2014 tarihli konular

13 Aralik 2014 tarihli konular

Limonun Faydaları

  • akgün

Sadece mutfakların vazgeçilmezi değil, tam anlamı ile mucizevi bir meyve limon. C vitamininin en bilinen adreslerinden biri olan limon sağlık için saymakla tükenmeyecek faydalara sahip. Cilt bakımından ağız sağlığına, iç organlara tesirinden beden temizliğine kadar hemen her yerde olumlu etkiler bırakıyor. Bu sarı ve ekşi tadıyla vücutta çok büyük işler başaran limona ve faydalarına daha yakından bakalım.

Kivinin Faydaları

  • akgün

A, C vitaminlerini yüksek oranlarda barındıran kivinin içerisinde bir de E vitamini bulunuyor. Öyle ki özellikle "vitamin deposu" şeklinde tabir edilen bazı turunçgillerden daha da yüksek oranlarda vitamine sahip. Kısacası kivi tüketimimizin ne kadar sınırlı olduğunu düşününce ona haksızlık etmiyor değiliz. Üstelik vitamin zenginliğinin yanında bir de çok sayıda sağladığı faydalar mevcut. İşte kivinin bilinmeyen yönleri ve yararları:

Ahududunun Faydaları

  • akgün

Gülgiller ailesinin en favori meyvelerinden olan ahududu, diğer bir adı ile frambuaz tam anlamı ile bir antioksidan zengini. Bunun yanında yüksek oranda da C vitamini içeriyor. Antioksidan özelliği ile özellikle kalp sağlığında son derece olumlu tesirlere sahip bir meyve. Sadece kalp sağlığı değil, damar sağlığında da benzer etkileri gösteriyor.

Top