AğaçYetiştiriciliği Organik bahçe hobi ağaç yetiştiriciliği ve organik tarımcılığa giriş



Archive - Ara 9, 2014 - Yazı

Tarih

Kestaneyi evlerimizde tüketme alışkanlığımız eski zamanlara nazaran artık çok daha az. Ya işlenmiş hali ile pastalarda, tatlılarda tüketiyoruz ya da hemen hemen hiç tüketmiyoruz. Halbuki kestane ne faydaları açısından ne de lezzeti ile yadsınacak bir meyve değil. İster haşlamasını yiyin, isterseniz ateşte, fırında pişirin, kestane hem çok lezzetli hem de çok ayrıcalıklı yararlara sahip. Biz de yazımızda kestanenin bilinmeyen faydaları üzerinde duracağız.

- Kestane tam bir enerji kaynağıdır. Bağışıklık sisteminize olumlu tesir ederken aynı zamanda da hastalıklara karşı koruma sağlar.

- Sakinleştirir. Evet, kestane ile daha stressiz olmanız mümkün. Rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

- Mide dostudur. Özellikle hassas bir mideniz varsa kestane midenize olumlu yönde tesir edecektir.

Büyüklükleri, tatları, hatta renkleri bile bir ölçüde değişebilen farklı armut çeşitlerinin tek bir ortak noktası var, o da kış aylarında sağlığınızı korumaya yardımcı olduğu gerçeği. Türkiye'de de birçok bölgede yetiştirilebilmekte olan armut hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verelim.

Armut ve armut gibi kabuklu olarak tüketilebilen meyveler apayrı bir yere sahip. Öyle ki kabuğunda saymakla bitmeyecek kadar özellik saklı. Bu yüzden eğer meyve yerken kabuk soyma gibi bir alışkanlığınız varsa hemen vazgeçin. En değerli kısımlarını çöpe atmak istemezsiniz değil mi? Yapılan araştırmalar armudun kabuk kısmında bulunan faydalı maddelerin içindeki kısmına oranla en az üç kat daha faydalı olduğunu gösteriyor.

Kabuğuyla tükettiğinizde doğal yollardan lif tüketimini de sağlamış olacaksınız. Antioksidanlar da iç kısmına nazaran kabuğunda çok daha fazla bulunuyor.

C VE K VİTAMİNLERİ AÇISINDAN ZENGİN

Birçok hastalıkta üzüm, beyazı, siyahı ya da kurusu ile şifa sebebi. Bu hastalıklar arasında kanser de var stres de..

Beyaz üzüme değinecek olursak söylenmesi gereken ilk şey tüm meyve türleri arasında en geniş açıya sahip antioksidan içerikli meyve olduğudur. Antioksidanların birbirinden farklı türlerde olduğunu düşünecek olursak en az on beş adet farklı kimyaya sahip antioksidan taze beyaz üzümde bulunuyor. Bu açıdan beyaz üzüm özel bir meyve olarak adlandırılabilir.

KANSERE ÜZÜM ETKİSİ

Sponsorlu bağlantılar


Son yorumlar