6 Aralik 2014 tarihli konular

6 Aralik 2014 tarihli konular

Muzun Faydaları

  • akgün

Muz, hakkında çok da fazla bilgiye sahip olmadığımız, faydalarından bihaber tükettiğimiz bir meyve. Halbuki başta zengin bir mineral kaynağı olması ile sağlık açısından ciddi faydaları ve artıları da beraberinde getiriyor.



Muzda en öne çıkan mineral hiç şüphesiz potasyum. Zengin potasyum değerleri ile birlikte başta kan basıncını koruma noktasında oldukça etkili. Ayrıca tansiyonu düşürmede, kan basıncını düzenlemesinin bir getirisi olarak damar tıkanıklığı ve sertliğine engel olmada, yine bunlara bağlı olarak kalbin daha sağlıklı ve fonksiyonlarını yerine getirebilir olmasında rol sahibi. Bu açıdan özellikle kan, damar ve kalp ile ilgili tüm hastalıklarda düzenli muz tüketimi uzmanlarca öneriliyor.

ŞEKERE DİKKAT!

Nar ve Nar Suyunun Faydaları

  • akgün

Ege bölgesi ağırlıkta olmak üzere hemen hemen her bölgemizde yetiştirilmekte olan nar ülkemiz insanları için bir şans. Öyle ki narın faydaları onu özel bir meyve sınıfına sokmaya yetiyor. Katı olarak tüketebildiğiniz gibi suyunu da sıkabilirsiniz. Bu haliyle hem tüketmesi daha kolay olacak, hem de sağladığı faydalardan yararlanmış olacaksınız.



YEŞİL ÇAYDAN DAHA ETKİLİ

Antioksidan içeceği denildiğinde akla ilk gelen içeceklerin başında hiç şüphesiz yeşil çay gelir. Ancak sıkı durun. Bir adet narda 10 bardak yeşil çaydakine tekabül edecek oranda antioksidan madde mevcut. Bu haliyle kış aylarında lezzetsiz yeşil çayı içmektense nar suyuna ağırlık vermek çok daha iyi ve etkili bir tercih olacaktır.

TANSİYONA ETKİSİ

Portakalın Faydaları

  • akgün

Turunçgiller ailesinden olan portakal birçok çeşidi ile birlikte kış aylarında vücut için sağlıklı bir tüketim maddesi oluyor. Elbette sağladığı birçok fayda arasında en bilineni C vitamini deposu olması. Ancak portakalda sadece C vitamini değil, bunun yanında A, E ve B grubu vitaminleri, magnezyum, demir, fosfor, potasyum ve kalsiyum da bulunuyor. Tüm bunlar ile birlikte portakal tek başına harika bir meyve.

Vişnenin Faydaları

  • akgün

Kirazdan daha ekşi olan, biraz da onun lezzetinin yanında gölgede kalan vişneye haksızlık yapmamak gerek. Özellikle faydalarını okuduktan sonra daha önce mesafeli duruyorsanız pişman olacak, seviyorsanız daha fazla tüketmeye ihtiyaç duyacaksınız. Öyle ki katı olarak yenmese de suyunun tüketimi oldukça önemli. Ancak hazır vişne sularını paketli alarak bu faydalara ulaşamayacağınızı da bilmeniz gerek. Ancak doğallıkla elde edebileceğiniz faydalardan bahsediyoruz. Gelin şimdi bu faydalara değinelim.



Birçok meyvede ortalamanın üzerinde mineral ve vitamin çeşidi var. Keza vişnede de durum benzer. Vitaminler arasında A ve C vitaminleri, minerallerden de kalsiyum, fosfor, potasyum ve fosfor vişnede bolca bulunuyor.

Lezzet açısından çok benzer olmasa bile vitamin ve mineral zenginliği, içeriği itibari ile kiraz ve vişne oldukça benzerdir.

Top