8 Aralik 2014 tarihli konular

8 Aralik 2014 tarihli konular

Ayrık Otunun Faydaları

  • akgün

Ayrık otu bu, faydası mı olur demeyin? Allah doğada hiçbir şeyi sebepsiz yere yaratmış değildir. Öyle ki ayrık otu bile çeşitli faydalar sağlıyor. Şimdi ayrık otunun faydalarına, ne şekilde kullanılması gerektiğine değinelim.



Öncelikli olarak uyarmamız gereken nokta bahsettiğimi ayrık otunun buğdaygillerden olan yabani bir bitki olduğudur. Domuz ayrığı şeklinde tabir edilen bitki bu faydalara sahip değil, aksine zararlı. Bu ayrıma dikkat etmekte fayda var.

Ayrık otunun bileşiminde demir, potasyum, çeşitli mineraller, A ve B vitaminleri, şeker ve uçucu yağ gibi bazı maddeler mevcuttur. Özellikle köklerinde yüksek oranda şeker bulunur. İlkbahar ve sonbahar aylarında toplanan ayrık otunun şifalı olan ve kullanılan kısmı sarıya benzer bir rengi olan kökleridir.

Kayısı ve Kuru Kayısının Faydaları

  • akgün

Bir yaz meyvesi olan kayısı cilt güzelliğine faydaları ile bilinir. Ancak kayısı sadece cildin güzelleşmesinde değil birçok farklı hastalığa karşı mücadelede etkili oluyor. Sağlık söz konusu olduğunda kayısı birçok hastalıkta önleyici ya da tedavi edici olarak rol sahibi. İşte kayısının sağlığa faydaları:



A, B, C ve P vitaminlerini barındıran kayısının içerisinde birçok minerale sahip. Taze hali ile de kurusuyla da ayrı ayrı tüketilmesi gereken harika etkilere sahip bir besin kayısı. Demir, fosfor, kalsiyum ve magnezyum oranı oldukça yüksektir.

Kayısı her şeyden önce hastalıklara karşı önleyici bir göreve sahiptir. Bağışıklığı güçlendiren kayısı ile o bünyenin hastalıklardan etkilenmesi daha zor olur. Bu sayede vücudun daha dirençli, daha güçlü ve zinde olmasını da sağlar. Yorgunluk, halsizlik gibi durumları ortadan kaldırır.

Top